Міжнародний фестиваль фотографії Street Art Photo 2017

Перший міжнародний фестиваль фотографії Street Art Photo 2017

Це міжнародний проект, організований Національною спілкою фотохудожників Украіни та Національним історико-архітектурним музеєм «Киівська фортеця».
 
Street Art Photo 2017 - це 44 найкращі роботи фотографів з усього світу, що їх відібрало жюрі для експозиції у Києві у музеї «Київська фортеця».

Street Art Photo 2017 - це три персональних виставки яскравих та абсолютно різних фотохудожників з Швейцарії, Шотландії та України. У цьому проекті їх об`єднав погляд на Київ. Киянин Едуард Странадко презентує виставку «2017», швейцарець Марсель Штайнер вперше у Києві представляє майже 20 робіт, об'єднаних у серію «Київ Цюріх. Сприйняття». Стівен Дженсен (Шотландія) експонується із життєвими стоп-кадрами, які оформилися у виставку «Моменти».

Street Art Photo 2017 - це нагородження переможців фестивалю та неформальне спілкування з авторами та організаторами, яке відбудеться 16 червня о 16:00 на урочистому відкритті.

Жюрі фестивалю:
Едуард Странадко, Голова НСФХУ, член НСЖУ, Заслужений працівник культури України (Київ, Україна);
фотограф Cтівен Дженсен (Едінбург, Шотландія);
Олег Малов, фотограф, мистецтвознавець (Київ, Україна).

Координатор підсумкової виставки:

Валерій Лещинський, НСФХУ, арт-директор Kievphotos-Hall
Адреса: Національнии історико-архітектурнии музеи «Киівська фортеця» м. Киів, вул. Госпітальна, 24а, тел.: для довідок: +380(44)288-23-41.
Експозиція відкрита для відвідування: вт.-нд., з 10:00 до 18:00.
Вхід безкоштовний.

Персональні фотовиставки:

Едуард Странадко\Eduard Stranadko«2017» Пошук нового бачення на історию міста, країни, держави, експерименти з технологіями та світлом дають поштовх для нового вираження фотохудожника та його рефлексії про час, у якому ми живемо. Чи увійде 2017 рік до “календаря визначних років” Всесвітньої історії та яким він запам’ятається нам, - ми дізнаємося згодом. Наразі ми самі визначаємо, які події фіксувати і які варто розглядати пильно.
Едуард Станадко (28 вересня 1958 р.) - український фотохудожник, голова Національної спілки фотохудожників України, Заслужений працівник культури України, член Національних спілок фотохудожників (з 1989 року) та журналістів України.

Марсель Штайнер\Marcel Steiner
«Київ Цюріх. Сприйняття» /«Kyiv Zrich. Perception» Широке поле інтересів фотографа допомагають йому жонглювати візуальними образами, створювати багатогранні реальності, балансуючи між ними та використовуючи “різні мови”.
Персоналізоване, витончене сприйняття світу автору найкраще вдається передавати через образи, форми та пластику жіночого тіла, імплантованого в урбаністичні ландшафти. Ці образи - наче застиглі у часі жести та думки жінки, які зсувають сприйняття легким дотиком. Світлини серії «Київ Цюріх. Сприйняття» можуть трактуватися як погляд наскрізь через людину в контексті історичних ландшафтів двох міст: Києва, що справив яскраве враження на корінного мешканця Цюріха.
Марсель Штайнер (3 листопада 1963 р.) - швейцарський фотохудожник, член об’єднання фотохудожників кантону Цюріх.

Стівен Дженсен /Steven Jensen
«Моменти»/«Monents» Стріт-фотограф, пристрасть якого, переважно, зосереджена на документуванні хроніки вулиць. Він полюбляє експериментувати зі світлом, контрастом та кольором та полює на незвичайне у звичайних буденних сценах. Виставка «Моменти» це роботи виконані фотографом за останні чотири роки у рідному місті Единбурзі, а також на вулицях українських міст – Полтави, Харкова та Одеси.

Cover poster - Valery Leshchynsky, 2017