Олександр Паньковець на Photo Kyiv 2018

автор, Олександр Паньковець
"Після уважного споглядання на форми людського тіла, мою увагу привернули пограничні області цих форм, які, взаємодіючи між собою в зонах дотику, утворюють ілюзію лінії.

На мій погляд, ці лінії є не менш досконалі в своїй гармонії, аніж форми і частини тіла, що утворюють їх. Гармонія таких ліній є така ж довершена і складна, як і звичні, відомі всім, об’єми форм людського тіла. Тоді в мене виникло порівняння з поняттям вектору абстрактної величини, яка характеризує напрями руху в принципі.

Прийнявши цю ідею за основу, я створив серію робіт, де ефект від зон дотику форм - об’ємів асоціюється з рухом в різних напрямках, з однієї сторони, і живою матерією людського тіла, з іншої, що також перебуває у постійному русі. Це і є змістом - точкою відліку для переходу глядача в стан чистого споглядання, а також моя спроба показати знайоме всім жіноче тіло з дещо іншого ракурсу."


Олександр Паньковець мешкає та працює у Луцьку. Художник та фотограф. Сфери інтересів: вивчення трансформації людини в час суспільних змін, пошук нової візуальної мови для зображення людського тіла. Закінчив Рівенську художню школу та Коледж мистецтв ім. Адальберта Ерделі Закарпатського художнього інституту в Ужгороді. Учасник чисельних виставок. Багаторічний призер премії «Фотограф року». Один із авторів, якого було відібрано для першої антології “Українська еротична фотографія” видавництва “Основи”.

Photo Kyiv 2018 - щорічний міжнародний ярмарок фотографії. Відбудеться з 1 по 4 листопада у Chicago Central House, вул. Антоновича, 44. Ярмарок об'єднає на одному майданчику іноземні та українські галереї, міжнародні фонди та інституції, посольства і бізнес-компанії. Протягом 4 днів на площі 2500 квадратних метрів будуть виставлені понад 500 фотографій музейного рівня. На відвідувачів ярмарку чекає насичена програма зі спеціальними виставками, лекціями, дискусіями і екскурсіями.

Ярмарок відкритий: з 12.00 до 20.00 (субота – до 22:00, неділя – до 18:00)
Квиток одного дня: 100 грн
Абонемент: на 4 дні 200 грн
Вхід вільний: для людей з інвалідністю, ветеранам АТО, дітям до 12 років
Сайт: photokyiv.com

Роботи Олександра Паньковця представлено на ярмарку Photo Kyiv 2018 агенцією Tarasov & Krakovich