Концептуальна фотографія з Берегу Скелетів на KyivPhotoWeek 2018

 
24-28 жовтня 2018 відбудеться Другий Міжнародний Форум фотографії KyivPhotoWeek 2018, в якому візьмуть участь українські та зарубіжні фотографи.

Метою щорічного Форуму є популяризація фотографії в Україні, формування комерційного попиту на українське фотомистецтво. Форум відбудеться в комплексі Toronto-Kyiv (вул. Велика Васильківська, 100). Відкриття - 24 жовтня о 19-00.

Значну частину експозиції Форуму складе концептуальна фотографія – одна з сучасних тенденцій у світовій фотографії. Будуть представлені роботи Олександра Клименко, Ігоря Гусева, Сергія Тумасова. Майстер фотографії з Австрії Петер Лаглер продемонструє свою колекцію фотографічних абстракцій.

У основній експозиції відомий український фотограф Ігор Гайдай представить нові роботи з різних проектів, які досі не демонструвалися. Особливо вразить глядача світлина з проекту «Разом», на якій закарбовано більше тисячі дітей-сиріт, які співають у хорі.

Найкращий фотограф Непалу Горак Біста продемонтструє свої замальовки з життя в гірській країні та проведе майстер-класс.

Влад Тузов, арт-директор форуму KyivPhotoWeek, арт-дилер, куратор: «Західний ринок дуже схильно ставиться до концептуального фотомистецтва, відслідковує і щиро приймає нові роботи.Суми гонорарів за які, іноді досягають декількох мільйонів. Яскравий приклад: за «Рейн-2» Андреас Гурскі, випускник відомої Дюссельдорфської школи мистецтв, отримав більше чотирьох мільйонів доларів. У рамках спеціального проекту «Namib.Adstract» український фотограф Сергій Тумасов продемонструє підбірку абстрактних пейзажів з пустелі Наміб, виконаних саме в дусі цієї школи».

Наразі, ми продовжуємо створювати моду на фотографію та привертати увагу до цього виду мистецтва покупців та колекціонерів, а також західних галерей».

Катерина Тумасова, директор-координатор форуму KyivPhotoWeek: «Фотографам потрібна платформа, щоб демонструвати свої роботи, зустрічатись з глядачами, потенційними покупцями, кураторами та галеристами. Ми створювали Форум KyivPhotoWeek саме таким комунікаційним простором, за допомогою якого українська фотографія знайде шлях до світових мистецьких ринків. І ми йдемо цим шляхом».

Організатори форуму вважають, що Україна має всі можливості для створення та підтримки такого цікавого світового тренду у фотомистецтві та галузі фотографії в цілому. Але для цього потрібно пройти певний шлях.

В Україні, на відміну від Заходу, немає сформованого попиту на фотомистецтво. Але за результатами першого KyivPhotoWeek 2017, можна зробити висновок, що фотографія починає займати достойне місце серед більш традиційних видів мистецтв, про що свідчать фотовиставки, які почали проходити по всій Україні з більшим часовим інтервалом. Це гарний знак, який означає, що ми рухаємося в правильному напрямку, розгойдуючи маятник фотомистецтва в Україні. Організатори форуму вважають, що Україна має всі можливості для створення та підтримки такого цікавого світового тренду у фотомистецтві та галузі фотографії в цілому. Але для цього потрібно пройти певний шлях.

У рамках Форуму пройдуть семінари та майстер класи від провідних українських митців, зустрічі з метрами та інші заходи.

Генеральний Партнер – Комплекс «Торонто-Київ».

Програма форуму KYIVPHOTOWEEK 2018 » » »

Акредитація преси:
тел.: +380672262464
e-mail: s.kyivphotoweek@gmail.com